Dossier Channable

Het opzetten, beheren en optimaliseren van een Channable account.

Logo Channable

Hoe beheer en optimaliseer je je Channable account? Hoe regel je je import en export van producten, hoe maak je een project aan en koppel je Channable aan marketplaces? Bij het werken met Channable, Magento 2 en marketplaces loop je tegen steeds weer andere dingen aan. In dit dossier vind je mijn belevenissen tijdens het werken met Channable. Heb je zelf opmerkingen, vragen of tips? Laat een bericht achter en help je vakgenoten!

Case: Producten komen niet binnen in Channable

Wat is er aan de hand:

Een nieuw ingevoerd product in de Magento 2 catalogus staat wel in Magento export feed voor Channable maar komt niet door in Channable.

Magento Channable Export Feed

Magento Channable Export Feed

De basis kennis Magento 2 / Channable:

In Magento 2 staat een koppeling met Channable. Magento zet in de koppeling een bestand klaar (feed) voor Channable. Channable haalt dit op bestand op. Dat kan automatisch (afhankelijk van welk pakket je bij Channable hebt gebeurd dit één of meerdere keren per dag). Channable laad de feed met producten in en stuurt het vervolgens door naar de marketplaces die gekoppeld zijn (erg kort door de bocht maar voor dit artikel voldoende).

Channable Magento Import feed

Channable Magento Import feed

Oplossing:

Op een of andere manier pakt Channable niet altijd de wijzigingen in de feed niet mee.  Het lijkt wel of een oude versie van de feed ergens blijft hangen en dat Channable die pakt in plaats van de nieuwste feed. De oplossing bij mij was om de storeview opnieuw via “autoconnect” te koppelen. Vervolgens binnen Channable een nieuwe connectie te maken met de betreffende storeview . Tot slot nog de nieuwe connectie koppelen aan het betreffende project en daarmee was het opgelost.