Google Mijn bedrijf

SEO Tip: Google Mijn bedrijf

Niveau: Beginner
Tijdsinvestering: 1 uur

Wat is Google Mijn bedrijf?

Om te zorgen da je bedrijf beter gevonden wordt in de zoekresultaten van Google is het raadzaam om je bedrijf aan te melden bij Google Mijn Bedrijf. Hiermee wordt je bedrijf zichtbaar op Google maps. Of je bedrijf wordt getoond bij de zoekresultaten hangt naast de concurrentie af van de hoeveelheid informatie die je ingevuld hebt maar ook van de kwaliteit van je website in zijn geheel. Gelukkig zijn relatief weinig bedrijven zich nog goed bewust van de potentie van Google Mijn Bedrijf dus sla je slag.

Screenshot startpagina Google Mijn bedrijf

Startpagina Google Mijn bedrijf

Hoe gebruik ik Google Mijn bedrijf?

Ga naar de website van Google Mijn bedrijf

Druk op “Nu Starten” en de vul de gevraagde gegevens in. De rest spreekt voor zich. Let op, hoe meer gegevens je invult hoe beter Google kan bepalen wat voor bedrijf je bent. Dit zorgt er voor dat je hoger komt in de zoekopdrachten met de termen waarop jij gevonden wilt worden.

Wees niet teleurgesteld als je bedrijfsvermelding niet direct bij de zoekresultaten komt. Google wil je adres eerst verifiëren en daarna moet je site nog geïndexeerd worden.

Succes!

Nog vragen? Neem contact met me op dan help ik je verder!