Koffievoordeel: 2,5

In deze rubriek beoordeel ik volledig subjectief de verpakking waarin ik een webwinkel bestelling ontvang. Daarbij kijk ik naar de doelmatigheid en persoonlijkheid. Bij doelmatigheid kijk ik naar hoe de bestelling is verpakt; Is de verpakking afgestemd op de koopwaar? is de koopwaar goed beschermd? is het makkelijk te retourneren? Bij persoonlijkheid let ik op de randzaken die het pakketje ontvangen leuk maken. Is de verpakking een kadootje? Zitten er onverwachte extra’s in of moet je door de flyers heen als een grabbelton op de koningsmarkt? Ik sluit af met een rapportcijfer en tips hoe het in mijn ogen nog beter kan. Deze keer staat de webwinkel koffievoordeel in de spotlights.

Koffievoordeel

Koffie is hot en is onder aanvoering van Nespresso een beleving geworden. Lekker thuis genieten van een perfect kopje koffie. Geen wonder dat koffievoordeel.nl hierop inspringt met een ruim assortiment aan voordelige espresso’s voor thuis. Dat ik van mijn gebruikelijke merk afwijk en bestel bij koffievoordeel komt door een aanbieding. Het gebeurt mij vaak dat een heerlijk kopje koffie koud wordt door alle afleidingen om mij heen. In mijn geval is de koffie dus vaak niet hot en daar wil ik verandering in brengen. Ik ken mezelf te goed om te verwachten dat ik me niet meer laat afleiden dus is de oplossing een kopje dat de espresso langer warm houdt. En juist dan sla ik de krant open en valt mijn blik op de aanbieding van koffievoordeel: “bestel nu 100 cups en krijg er twee gratis dubbelwandige espresso glazen bij!” daarmee pakt koffievoordeel me in en ik bestel.

Scorekaart verpakking Koffievoordeel

Doelmatigheid: 3

De verpakking sluit naadloos aan op de inhoud. Er zit alleen een pakbon in waar ik als klant niet zoveel aan heb. Wat ontbreekt is een factuur maar belangrijker nog een retourformulier.

Persoonlijkheid: 2

Een stuk tape met de naam van de afzender aan de bovenkant. Daarnaast een kaartje waarin ik word bedankt voor de bestelling. Op hetzelfde kaartje ook nog het verzoek om nieuwe klanten aan te brengen in ruil voor een korting op de volgende bestelling. Heel klein staat er ook nog dat als ik ontevreden ben ik dan kan mailen.

Tips

Al met al geef ik koffievoordeel een 2,5 voor de verpakking. Hoe dit een hoger cijfer kan worden? Op het vlak van persoonlijkheid is mijn suggestie om iets leuks met de doos te doen. Iets simpels als een mooie opdruk die je in Italiaanse sferen brengt (kleurplaat voor de kinderen zodat jij van je koffie kan genieten) of nog beter doe er een vouwinstructie bij hoe je de doos kan veranderen in een dienblad. Bijvoorbeeld. Op het vlak van doelmatigheid is mijn suggestie om er een retourformulier bij te stoppen.

Nb. Voor degene die zich afvragen of  koude koffie voor mij nu verleden tijd is moet ik teleurstellen. Er zijn blijkbaar verschillende inhoudsstandaarden voor een espresso en mijn Pixie en de kopjes van koffievoordeel zitten niet op dezelfde lijn. Managementsamenvatting: de kopjes zijn zo groot dat de espresso er alsnog snel in afkoelt.