Dossier marketplace Bol.com – Nederland

Het opzetten, beheren en optimaliseren van een Zakelijk Verkopen account op Bol.com

Hoe beheer en optimaliseer je je verkopersaccount op bij de Bol.com? Elke Marketplace heeft Logo Bol.com marketplacezijn eigen eigenaardigheden en logica. Dus bij het werken met marketplaces loop je tegen steeds weer andere dingen aan. In dit dossier kutn u mijn belevenissen lezen bij het verkopen op de Bol.com marketplace. Leer van mijn fouten en successen om nog sneller en beter te kunnen verkopen. Heb je zelf opmerkingen, vragen of tips? Laat een bericht achter en help je vakgenoten!

Bol Zakelijke Verkopen: Boost je verkopen met productfamilies – Reviews

Hoe boost je het aantal reviews dat je hebt voor een (nieuw) product dat je wil verkopen op Bol.com? Die vraag had ik ook en ik heb een methode gevonden: productfamilies. Bij productfamilies  vraag je aan Bol.com om zelfde producten die verschillen kleur of maat samen te voegen. Hierdoor worden de reviews onderling gebruikt en krijg het product met 0 reviews ook ineens 5 reviews!

Voorbeeld: Voor de Difrax oefenbeker blauw 2 stuks heb ik 0 reviews en voor de roze variant wel 5 met een score van 5 sterren! Die heb ik samengevoegd in 1 productfamilie en de reviews van de roze variant verschijnen ook op de productpagina van de blauwe variant.

VOOR:

Bol.com difrax oefenbeker blauw 2 stuks zonder reviews Bol.com productfamilies difrax oefenbeker roze 2 stuks

NA:

Bol.com productfamilies difrax oefenbeker blauw 2 stuks met reviews

Opmerkingen, vragen of tips? Laat ze hier achter!