Dossier marketplace PriceMinister – Frankrijk

Het opzetten van een sellers account op PriceMinister.com

Logo Franse marketplaces PriceMinister

Hoe zet je een verkoopaccount op bij de Franse marketplace PriceMinister? Op dit moment, 15 januari 2018, heb ik geen idee. Nou ja dat is niet helemaal  waar natuurlijk maar bij elke marketplace loop je weer tegen andere dingen aan. Dus ik ga het proberen en dit dossier wordt op basis van mijn belevenissen in dit traject aangevuld. Heb je zelf opmerkingen, vragen of tips? Laat een bericht achter en help je vakgenoten!

 15 januari 2018 – Sellers account PriceMinister marketplace

Als eerste ben ik de site gaan onderzoeken, die is helaas alleen nog in het Frans beschikbaar, niet heel gek ik weet het. Met de resten Frans die zijn blijven hangen vanuit mijn schooltijd kom ik niet verder. Dan maar Googlen op “seller account priceminister”  en ik kom uit op de servicepagina van Priceminister. Na wat heen en weer geklik valt mijn oog op het tabblad “FAQ/Contact” en daar werpt PriceMinister mij een reddingsboei toe, een FAQ pagina in het Engels! Daarin staat ook wat informatie over het registreren van een account, so far so good.

Marketplacs PriceMinister Service pagina

30 januari 2018 – Het registratieformulier PriceMinister marketplace

In de FAQ staat ook de kop “how to open a profesional account”. Daaronder staat kort uitgelegd hoe je dat doet met zowaar een hyperlink naar Account creation….maar dat blijkt slecht een stukje tekst met een andere kleur want je kunt zoveel klikken als je wilt, je komt nergens. Kortom weer terug naar de homepage en zoeken naar een plek waar iets in de trend staat van account creation. Het is wederom een kwestie van een beetje de Franse taal machtig zijn en veel klikken. Via “Mettre en vente” en “ Vous êtes un professionnel? Beland ik op het inschrijfformulier.

Opmerkingen, vragen of tips? Laat ze hier achter!