Amazon Seller Central: Kiezen tussen zelf inpakken en versturen of het Amazon laten doen; Amazon rekenhulp!

Amazon Seller Central: Fullfilment by Amazon (FBA) of Fullfilment by Merchant (FBM), de Amazon rekenhulp.

Als je als Seller op Amazon heb je twee keuzes als gaat om de orderafhandeling. Je doet het zelf of je laat het doen door Amazon. Om in termen te spreken Fullfilment by Amazon (FBA) of Fullfilment by Merchant (FBM).Screenshot Amazon Revenue Calculator

De voor en nadelen ga ik hier niet behandelen maar graag wijs ik je wel op de rekenhulpl die Amazon heeft om je te helpen om het financiële plaatje helder te krijgen voor jezelf. De zogenaamde “profitablity calculator”. Zowel voor verkopen in de VS/Canada/Mexico als voor Amazon Europe is hij nu beschikbaar. Voor Azie heb ik hem niet kunnen vinden maar dat kan vast niet lang meer duren.

Revenue Calculator Amazon Europe

https://sellercentral.amazon.co.uk/hz/fba/profitabilitycalculator/index?lang=en_GB

Revenue Calculator Amazon Noord Amerika

https://sellercentral.amazon.com/hz/fba/profitabilitycalculator/index?lang=en_US

Doe er je voordeel mee bij het nemen van een besluit welk fullfilment model het beste bij jou bedrijf past.

 Amazon Seller Central Europe Tip:

Bij de handleidingen over Amazon Seller Central Europe

In mijn werk als marketplacemanager loop ik vaak aan tegen de (on)mogelijkheden bij Amazon Seller, maar meer nog tegen de onvindbaarheid van informatie hierover. Niet alleen bij de informatie van Amazon zelf maar ook op de verschillende fora op internet. Om de totale verspilde zoektijd van met marketplace werkend Nederland te beperken deel ik hier graag mijn ervaringen.

Dit alles in de wetenschap dat Amazon met de dag verandert en de informatie geen eeuwigheidswaarde bezit. Mocht je zelf een merken dat onderstaande informatie niet meer klopt of heb je een andere vraag laat het me dan weten via 06-38755402 of hiddevanderheide@gmail.com en wie weet kunnen we elkaar verder helpen. Bedankt!