Kat & Hond: 3

Anti-vlooienmiddel voor mijn kat. Het is niet het meest flitsende product dat er is. Maar hoe weinig sexy ook het is goed om het tijdig in huis te hebben. Zo niet dan kan het zo maar zijn dat je kat je voorbij loopt met een doorlopende voorstelling van het vlooiencircus op de rug. Gelukkig gaat het niet over het product zelf maar over de manier waarop het tot mij is gekomen. Dus daar gaan we. Na wat rondsnuffelen op internet deed ik uiteindelijk mijn aankoop bij Kat & Hond. Ik kreeg mijn bestelling via de brievenbus, ideaal dat ik er niet voor thuis hoefde te blijven. Het was verpakt in een standaard “nopjes” envelop. Naast het vlooienmiddel zat er een pakbon in. Ik denk dat je er wel een beeld bij heb als ik het zo omschrijf maar voor de zekerheid heb ik foto’s gemaakt (zie hieronder). Daaronder doe ik mijn plas over de verpakking aangevuld met punten die in mijn ogen een verbetering zijn.

Score kaart (van 1 t/m 5)

Doelmatig verpakking webwinkel: 5

Verpakking is niet groter dan nodig en beschermt het product goed. Doordat de verpakking door de brievenbus kan hoeft de klant niet thuis te blijven of het later op te halen bij het postkantoor/de buren.

Persoonlijkheid verpakking webwinkel: 1

Geen enkele vorm van warmte te ontdekken. Niet in de verpakking en niet op de begeleidende pakbon.

Tips

Maak het persoonlijker. Bijvoorbeeld de pakbon. Met iets simpels als het vervangen van “geachte” door “beste”, of “klant” door de naam van de geadresseerde. Ook de ondertekening met Kat & Hond schept bij mij afstand. Mijn suggestie is om dit te vervangen door de naam van een medewerker al dan niet met een handtekening. Tot slot is mijn advies om naast het email adres het telefoonnummer toe voor mensen die opmerkingen hebben. Deze staat ook gewoon op de site dus waarom niet hier er bij zetten.

Wat betreft de verpakking is een stikker van Kat & Hond een leuke en relatief goedkope oplossing om de kantoor verpakking leuker te maken om te openen.

Tot zover het uitvlooien van deze verpakking.