Tools of the trade: Answer The Public

Answer The Public: beantwoordt de vragen van je klantenLogo van Answerthepublic een hoofd met spraakstreepjes

Als marketeer wil je je (potentiele-) klanten informatie geven waar ze naar zoeken. In jargon je content aanpassen aan je doelgroep. Dit doe je door te weten welke informatie klanten willen, welke vragen stellen ze zichzelf en dus ook de zoekmachines.

De website https://answerthepublic.com/ helpt je hierbij. Typ een woord in en je krijgt, op basis van zoekopdrachten die mensen invoeren in zoekmachines als Google en Bing, informatie over de vragen die mensen in combinatie met dit woord gebruiken. Bij de gratis versie selecteer je op een taal. Als je een pro account neemt kun je je resultaten ook nog toespitsen op een specifiek land.visualisatie van de vragen die in zoekmachines  worden gesteld met het woord fopspeen

Het resultaat is een visualisatie van de meest voorkomende vragen. Je kan de informatie ook in een .CSV bestand downloaden als je ze nog verder wilt gebruiken in Excel.

Je weet nu welke vragen je klanten hebben, het enige wat je hoeft te doen is deze te beantwoorden in de informatie die je aan je klanten geeft!

Doe er je voordeel mee.