Redhound

De verpakking van de webwinkel Redhound.nl

Deze keer neem ik de verpakking van de webwinkel Redhound onder de loep. Met de slogan “hondsdolle prijzen…” ben ik heel benieuwd hoe hondsdol de verpakking is.

Tussendoorlaptop zoekt HDMI

Tja, best handig zo een notebook. Lekker klein en licht. Ideaal voor het tussendoorkantoor als de trein, Starbucks of ’s avonds op de bank. Minder prettig als je de hele dag op één plek zit. Gelukkig komt er snel een groot scherm op mijn nieuwe werkplek bij Gimmii beschikbaar. Het enige dat nog ontbreekt is een hdmi kabeltje. micro hdmi to hdmi voor de connaisseurs.  Even neuzen op internet naar de beste deal met betrekking tot snelheid en prijs. Ik kom uit bij Redhound.nl een voor mij tot op heden onbekende webwinkel.

Het product

Product: Micro HDMI naar HDMI, kabel 1,5 meter, 1.4 Highspeed met Ethernet. Datum van aankoop: 28 september 2016  –  Categorie:  Alledaags – Prijs totaal: €8,90.

De verpakking

Het product arriveert met de brievenpost in een witte “bubbeltjes” envelop. Afgezien van een vermelding van de afzender op het uitgeprinte adressticker is er geen zichtbare Redhound profilering. Bij openen tref ik een, waarschijnlijk door Redhound zelf, (her-)verpakt kabeltje aan. Het zakje waar het kabeltje in zit is door de grote van het kabeltje open gesprongen. Daarnaast is er een pakbon. Hierop staan de gebruikelijke zaken als adres en hetgeen is besteld door mij. Onderop staat beknopt wat ik moet doen als ik het retour wil sturen.

Suggesties voor verbetering

Uiteraard voor Redhound ook een paar suggesties op hun verpakking te verbeteren. Geef de verpakking  meer uitstraling en identiteit door bijvoorbeeld een bedrijfssticker of een apart ontworpen verpakking. Stem de verpakking van het product  af op de omvang van het product. Voorkom dat de indruk ontstaat dat de verpakking hergebruikt is (cijfers op het zakje, zie foto’s hierboven). Vermeldt de volledige retourinstructies, bijvoorbeeld op de achterzijde van de pakbon. Laat het de klant niet zelf moeten opzoeken op de site. Een bedankt voor uw bestelling kaartje of iets degelijks om een band met de klant op te bouwen.